Linkbuilding voor starters

Linkbuilding is een manier om links van andere websites naar uw eigen website te krijgen. Links kunnen op verschillende plaatsen op verschillende pagina's worden geplaatst, maar ze hebben allemaal gemeen dat ze mensen naar uw website leiden. Want links zijn een primaire factor in hoe zoekmachines beslissen welke pagina's relevant zijn en welke niet.


Linkbuilding is een essentieel onderdeel van SEO, punt.

U kunt links naar uw website opbouwen door ze aan te vragen bij andere websites (ook wel backlinks genoemd), inhoud te creëren die deelbaar en waardevol is, en na verloop van tijd links te verdienen door middel van linkbuilding best practices.

Het verkrijgen van backlinks naar uw site vereist zorgvuldige planning en uitvoering.

Hier zijn enkele manieren waarop u dat kunt doen:

Onderzoek sites met een goede domeinrating waar je een link van wilt.

Als je backlinks wilt krijgen van websites met een hoge domeinrating of domeinautoriteit, moet je inhoud creëren die het waard is om naar te linken. Dat kan een infographic, podcastaflevering, video of blogpost zijn - alles wat de potentie heeft om viraal te gaan of bezoekers keer op keer naar uw site te lokken.

Zorg ervoor dat uw inhoud deelbaar is door socialemediaknoppen toe te voegen of deze te promoten op socialemediaplatforms.

BEGIN MET DEZE 4 BESTE STRATEGIEËN

Linkbuilding is iets waar elke start-up en elk bedrijf zich op zou moeten richten omdat het een enorme impact kan hebben op de rankings van uw website. Links vertellen Google dat andere websites u willen ranken, wat op zijn beurt uw kansen op een hogere ranking vergroot.

WORD LID VAN SEO/LINKBUILDING COMMUNITIES

De Link Building Community is een plek voor SEO's om linkbuilding strategieën en tactieken te bespreken. De focus ligt op het helpen van elkaar met algemene vragen over linkbuilding, mogelijkheden voor gastberichten of iets anders met betrekking tot het proces om links naar uw site te krijgen.

De community is een plaats waar u vragen kunt stellen, ideeën kunt delen of zelfs feedback kunt geven op de ideeën van anderen. U kunt ook uw eigen inhoud delen en bent welkom om de inhoud van anderen te upvoten.

GASTPOSTEN OF GUESTBLOGGING

Gastposten zijn een geweldige manier om links op te bouwen.

U schrijft een artikel voor een andere website en in ruil daarvoor publiceren zij uw artikel met een link naar uw website.

Als u een site kunt vinden die duizenden bezoekers heeft, is het een gemakkelijke manier om een snelle groei in verkeer te krijgen en witte hoed links op te bouwen.

De sleutel is om websites te vinden die veel verkeer en een goede domeinrating hebben en die relevant zijn voor uw niche.

Gastbloggen is een populaire marketingtactiek, en als je het goed doet, kan het een zeer effectieve linkbuildingstrategie zijn. Natuurlijk, om ervoor te zorgen dat uw gastberichten enige link building waarde hebben, moet u links terug naar uw website invoegen.

Een link van een relevante, gezaghebbende site is een krachtige manier om de zoekresultaten te verbeteren. Het is als een goedkeuring van een expert, wat zoekmachines herkennen als waardevolle input die kan helpen websites nauwkeuriger te rangschikken. Deze 'vertrouwensstemmen' helpen Google en andere zoekmachines te bepalen hoe mensen uw site zien.

Niet alle gastberichten zijn echter gelijk. Als ze niet goed worden uitgevoerd, zijn ze misschien helemaal niet de moeite waard.

Een goede linkbuildingstrategie voor startups is gebaseerd op het aangaan van relaties met bloggers in de startupgemeenschap die zich in een vergelijkbare niche bevinden.

Linkbuilding is een van de meest gunstige activiteiten die een startup kan doen in termen van het verkrijgen van legitimiteit en autoriteit. Het is ook een van de meest over het hoofd geziene maar belangrijke taken die een startup moet uitvoeren wanneer hij probeert organisch verkeer, rankings op de SERP's en domein autoriteit te laten groeien.